همه چیز درباره زاموفیلیا یا زامیفولیا (از نگهداری تا تکثیر گیاه)

به وبلاگ گروه محیط زیستی ایران سبز خوش آمدید. در این مقاله سعی کردیم تا همه چیزهای لازم برای نگهداری گیاه زیبا و مقاوم زاموفیلیا را بیان کنیم. شما می توانید این گیاه را در انواع سایزها از طریق فروشگاه محیط زیستی ما تهیه کنید. زاموفیلیا یا همان زامیفولیا یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی است که امروزه در سراسر دنیا از آن در دکوراسیون منازل و محیط‌های کاری استفاده می‌کنند. برگ‌ها‌ی زیبا، براق و سبز رنگ این گیاه باعث شده که زاموفیلیا به‌عنوان یک گزینه عالی در همه لیست‌‌های خرید گیاه آپارتمانی باشد. زامیفولیا متعلق به آفریقای شرقی بوده و از اعضای خانواده گیاهان آراسه است. این گیاه دوست داشتنی و زیبا با گیاهانی مثل فیلودندرون، اسپاتی فیلوم و آگلونما در یک خانواده قرار داشته و مثل آنها ده‌ها سال است که در بازارهای گل و گیاه به‌فروش می‌رسد. اگر در خانه خود زامیفولیا یا همان زاموفیلیا را داشته یا قصد خرید این گیاه زیبا برای دکوراسیون منزل خود را دارید، این مطلب از وبلاگ سرویس فروش گل و گیاه گُل‌سِتان همراه باشید. در این مطلب درباره روش نگهداری گیاه زاموفیلیا یا همان زامیفولیا برایتان خواهیم گفت. در انتهای مطلب نیز اینفوگرافیک روش نگهداری از زامیفولیا یا زاموفیلیا را برایتان آماده کرده‌ایم تا با یک نگاه به آن بتوانید همه آنچه برای نگهداری از این گیاه دوست داشتنی نیاز دارید را به‌خاطر بسپارید.

زاموفیلیا: یک گیاه آپارتمانی مناسب

زاموفیلیا تمام ویژگی‌ها و صلاحیت‌های یک گیاه آپارتمانی مطلوب را داشته و می‌تواند انتخاب بسیار مناسبی برای آوردن گیاهی جدید به منزل باشد. از ویژگی های این گیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • با نور کم مشکلی ندارد. ( زاموفیلیا یکی از بهترین ساکولنت‌های کم نور است. )
  • رشدی آسان و کم دردسر
  • نیاز کم به آب
  • مقاوم در برابر شرایط محیطی داخلی
  • صبور در برابر خشکی
  • کم توجهی و عدم رسیدگی مرتب را به خوبی تحمل می‌کند.
  • دارای برگ‌های درخشان سبزرنگ

اگر به دنبال یک گیاه مناسب برای نگهداری در آپارتمان خود یا فضای اداری یا کافه و رستوران خود هستید، ما گیاه زاموفیلیا را به شما پیشنهاد می کنیم. انواع گیاه زاموفیلیا را می توانید از فروشگاه محیط زیستی ایران سبز تهیه کنید.

شرایط نگهداری زاموفیلیا یا زامیفولیا

آبیاری: زاموفیلیا جز گیاهان کم آب به حساب می آید، در صورت آبیاری بیش از حد، ریشه های گیاه دچار گندیدگی و پوسیدگی میشود و در نتیجه ساقه های گیاه شروع به شل شدن و سپس جدا شدن از غده میکنند. میزان آبیاری زاموفیلیا، رابطه مستقیمی با گرمای محیط، نور محیط و همچنین رطوبت اطراف گیاه دارد و به طور کلی باید توجه داشت که زاموفیلیا با خشکی رابطه ی بهتری دارد پس در نتیجه هر زمانی که نسبت به آبیاری مجدد، تردید داشتید، بهتر است آبیاری را انجام ندهید . اما اگر تصمیم به آبیاری گرفتید، حتما بررسی کنید که یک سوم از رویه گلدان خشک شده باشد.

با تمام این صحبت ها، اگر محیط در شرایط متعادل باشد، بهتر است هر 10 الی 15 روز یکبار اقدام به آبیاری مجدد کنید. آبیاری حتما باید با آب راکدی که 3 الی 4 روز در فضای باز بوده و کلر آن از بین رفته است، انجام گیرد. جهت این کار، میتوانید آب را در پارچ و یا شیشه نوشابه ریخته و درب ظرف را باز گذاشته و در کنار گیاهان بگذراید تا علاوه بر تامین رطوبت گیاهان، بتوانید با آن، آبیاری کنید و دقت کنید که آب به مرور زمان از گلدان خارج شود.

تابش نور: زامیفولیا در دسته گیاهان مقاوم به کم نوری قرار میگیرد که در سایه و یا نور مصنوعی مانند لامپ رشد به خوبی دوام می آورد. اما با توجه به این که این گیاه، بومی مناطق مرطوب و گرمسیری میباشد، در مکان هایی که نور زیاد غیر مستقیم وجود دارد، به عملکرد حداکثری میرسد و رشد سریعی دارد. پس بهتر است گیاه را درفاصله معین از پنجره ای قرار دهید که آفتاب اول صبح و یا آفتاب عصرگاهی که نور نسبتاً ملایمی است به گیاه بتابد. در نظر داشته باشید، گیاه را در معرض نور مستقیم وسط روز که شدید میباشد قرار ندهید چرا که گرمای بیش از حد نور خورشید، باعث بی حالی و خم شدن برگ های زاموفیلیا میگردد.

دمای هوا: زاموفیلیا با توجه به زیستگاه خود، هوای نسبتا گرم را ترجیح میدهد و جز گیاهان مقاوم به گرما میباشد. اما این بدان معنی نیست که این گیاه را در معرض گرمای شدید آفتاب و یا کنار منابع گرمازا قراردهید، چرا که باعث گرما زدگی و پختگی برگ های این گیاه میشود.

کوددهی: زاموفیلیا نیز مانند گیاهان دیگر، نیاز به کود دارند. اگر بخواهید گل شما، یک رشد خوب و سریع داشته باشد، بهتر است از کود های عمومی، کود npk با نسبت  10-10-10 و کود های مخصوص این گیاه استفاده کنید. همچنین توجه کنید که خاک این گیاه پس از مدتی مواد مفید خود را از دست میدهد و به تفاله تبدیل میشود، پس بهتر است، هر شش ماه یکبار نسبت به جایگزینی خاک جدید با خاک رویه گلدان ( نه تعویض کامل خاک ) اقدام نمایید و هر سال نیز خاک گیاه را به طور کامل تعویض کنید.

خاک گیاه: این گیاه باید دارای خاکی سبک، متخلخل و دارای زهکشی زیاد باشد تا آب به راحتی از آن عبور کرده و خارج شود تا با توجه به حساس بودن غده ی زاموفیلیا به آبیاری بیش از حد، باعث پوسیدگی ریشه نشود. بهترین خاک بر اساس فاکتور های گفته شده، ترکیبی از خاک و کود آماده و خاک کاکتوس میباشد تا بتوانید از غرقابی شدن خاک گیاه جلوگیری کند. در صورتی که تصمیم دارید گیاه زاموفیلیا را در فضای لابی برج و یا مراکز تجاری بکارید، بهتر است به خاک و میزان عمق خاک توجه کنید.

خرید انواع گل و گیاه و محصولات همگام با طبیعت از فروشگاه محیط زیستی ایران سبز

فواید گیاه زاموفیلیا

نگهداری گیاه زاموفیلیا یا زامیفولیا در خانه، آپارتمان و محل کار می تواند فواید زیادی داشته باشد، از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مناسب برای طراحی دکوراسیون

از ویژگی های این گیاه ، کاربرد آن در دکوراسیون داخلی و محیط های بدون نور میباشد. زیرا علاوه بر زیبایی، هماهنگی با نظریه فنگ شویی در استفاده از گیاهان و تاثیر مثبت آن در جریان انرژی، نگهداری از آن بسیار ساده بوده و مناسب افراد مبتدی میباشد. این گیاه با توجه به شکل و شمایل خود، یک گزینه مناسب برای فضاهایی است که میخواهند یک محیط مینیمال داشته باشند . از همین رو، استفاده از این گیاه را به طراحان دکوراسیون داخلی توصیه میکنیم.

تصفیه هوا

این گیاه بر اساس مقالات علمی منتشر شده، جز گیاهان اکسیژن ساز و تصفیه کننده هوای محیط میباشد. این گیاه گازهای موجود در هوا را مانند، تری کلروتن، فرمالدهید، زایلن و … را که برای سلامتی افراد مضر میباشد را جذب خود میکند. باید بدانید عامل اصلی سردرد و حالت تهوع گاز تری کلروتن میباشد. جالب است بدانید که در کشور تانزانیا، از گیاه زاموفیلیا برای تسکین دردهای موضعی استفاده میکند. البته خوردن زاموفیلیا به علت سمی بودن آن، به هیچ وجه توصیه نمیشود.

تکثیر ساده

یکی از گیاهانی که روش تکثیر ساده ای را دارد، گیاه زاموفیلیا میباشد که میتوان در مدارس و یا آموزشگاه های گل و گیاه، از آن استفاده کرد.

هرس زاموفیلیا

به طور عمومی، این گیاه نیاز به هرس ندارد اما در صورتی که برگ ها و یا ساقه زرد یا قهوه ای و یا خشک وجود داشته باشد بهتر است آن را از گیاه جدا کنید تا انرژی گیاه به بخش های سالم آن برسد.

خرید انواع گل و گیاه و محصولات همگام با طبیعت از فروشگاه محیط زیستی ایران سبز

مشکلات رایج در گیاه زاموفیلیا و راه حل آن ها

زرد شدن برگ زامیفولیا

ریشه زامیفولیا از نوع گوشتی میباشد. این ریشه ها، توانایی بالایی در ذخیره سازی آب به مدت طولانی دارند از همین روز آبیاری بیش از حد زاموفیلیا باعث میشود که ریشه ها گندیده و از بین بروند و در نتیجه باعث زرد شدن برگ های این گیاه میگردد. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است قبل از آبیاری، خاک گیاه را چک کنید و از خشک بودن کامل گیاه مطمئن شوید سپس اقدام به آبیاری کنید. البته زرد شدن برگ زاموفیلیا دلایل دیگری از جمله کم بودن مواد مغذی و یا عدم تعویض خاک به مدت طولانی نیز دارد.

قهوه ای شدن نوک برگ ها

در صورتی که نوک برگ های زامیفولیا قهوه ای رنگ شدند، باید  رطوبت اطراف گیاه را زیاد کنید. برای این کار می توانید از ساخت جزیره و یا غبار پاشی استفاده کنید.

کم رنگ شدن و نازک شدن برگ های زاموفیلیا

این مشکل بیشتر در ساقه های تازه روییده شده مشاهده میشود. البته این کم رنگی در ابتدای رویش طبیعی است اما اگر به مدت طولانی با این مشکل مواجه شدید، نشانه نور کم محیط میباشد. از همین رو بهتر است گیاه را به جای پر نورتر منتقل کرده و یا از لامپ های رشد استفاده کنید.

خم شدن ساقه زاموفیلیا

دلیل اصلی شل شدن و خمیدگی زامیفولیا ، کمبود نور میباشد. برای حل این مشکل باید گیاه را به جای پر نورتر منتقل کنید همچنین عدم تعویض گلدان و کوچک تر شدن گلدان باعث میشود گیاه تعادل خود را نتواند حفظ کند در نتیجه شاخه ها به طرفین خم میشوند.

تکثیر زاموفیلیا

راه های مختلفی برای تکثیر زامیفولیا وجود دارد که در ادامه توضیح داده شده است که تکثیر از طریق برگ یکی از رایج ترین آن میباشد.

تکثیر از طریق تقسیم غده ها

در این روش غده های گیاه را از طریق ریشه جدا میکنیم به طوری که هر غده یک شاخه و برگ داشته باشد سپس هر کدام از غده ها را به گلدان های کوچک منتقل میکنیم و از کود ریشه زایی استفاده میکنیم مراقب باشید در هنگام جداسازی به ریشه و غده ها صدمه وارد نشود. این روش با احتمال 90 درصد جواب خواهد داد.

تکثیر از طریق ساقه

این روش زیاد متداول نیست و کمی زمان بر است و باید صبر کنید. در قدم اول ساقه را از برگ ها جدا میکنیم. بهتر است ساقه زیاد بلند نباشد سپس ساقه را در آب قرار میدهیم و در محیط گرم قرار دهید. همچنین لازم است هر 2 هفته یکبار آب گلدان را تعویض کنیم و از آب بدون کلر و جوشیده شده استفاده کنید.

تکثیر از طریق برگ

قلمه از طریق برگ جز متداول ترین روش های تکثیر زامیفولیا میباشد و حدود یکسال طول میکشد. در این روش برگ ها را از محل اتصال به ساقه جدا میکنید . 3 الی 4 روز در فضای باز قرار میدهید تا گیاه پینه ببندد و خشک شود. سپس پایین برگ را در محلول ریشه زایی میزنیم و آن را در ترکیب کوکوپیت و پرلیت قرار میدهیم . در مرحله بعد رویه خاک را با اسپری ، آبیاری میکنیم و یک پلاستیک بر روی آن میکشیم.

خرید زاموفیلیا یا زامیفولیا

قیمت زامیفولیا به عوامل گوناگونی همچون تعداد شاخه ها ، ابعاد برگ ها، سایز گلدان، تعداد پا جوش ها دارد . هر چه این موارد بیشتر باشند قیمت گیاه نیز بالا تر است. همچنین در هنگام خرید سانسوریا، دقت کنید که تمامی برگ های آن سالم باشند از طرفی در هنگام تعویض گلدان، ریشه گیاهان کاملا در هم تنیده شده باشند و گیاه بدون آفت و یا بیماری خاصی باشد.

شما می توانید هم اکنون از طریق فروشگاه محیط زیستی ایران سبز، گیاه زاموفیلیا در ابعاد مختلف را به صورت آنلاین خریداری کرده و درب منزل تحویل بگیرید.

منابع: ایران درخت ، گلستان

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست