فواید کاشت درخت برای محیط زیست

folder_openگل و گیاه, محیط زیست
commentبدون دیدگاه
نیمه اسفند به نام روز درختکاری نامگذاری شده که معمولا در این روز با کاشت نهال از سوی مردم و برخی مسئولان، بر اهمیت درختان بیشتر تأکید می‌شود.همچنین یکی از فعالیت های اصلی گروه ما کاشت نهال های بومی هر منطقه در این روز هست که با کمک مردم این مهم انجام میشود.
شما می توانید هم اکنون به صفحه هدیه نهال  وبسایت مراجعه کنید و به تعداد موردنظرتان، به زمین نهال هدیه دهید. این نهال ها در کمپین بعدی گروه ما کاشته خواهد شد. زمان کمپین بعدی گروه، در بالای فرم هدیه نهال نوشته شده است. حداکتر تا 48 ساعت پس از ثبت سفارش، سند اولیه نهال که حاوی نام هدیه دهنده، هدیه گیرنده و پیام دلخواه شماست، خدمتتان در واتساپ یا ایمیل ارسال می شود. تا یک ماه پس از برگزاری کمپین نیز سند اصلی نهال که حاوی لوکیشن و عکس نهال های شماست، خدمتتان ارسال می شود. پلاکی که نام هدیه گیرنده نهال روی آن نوشته است، روی نهال شما نصب می شود.

کمپین های گروه در مکان های عمومی برگزار می شوند و زمان و مکان دقیق کمپین، یک هفته پیش از برگزاری، از طریق پیج اینستاگرام اطلاع رسانی می شود و شما می توانید در زمان کاشت نهال هایتان خضور داشته باشید.

هزینه ای که برای هر نهال دریافت می شود، بابت کاشت و آبیاری اولیه نهال است. نگهداری و مراقبت از نهال ها بر عهده مسئولین محل کاشت خواهد بود و مجموعه ما، مذاکرات لازم را با آن ها انجام خواهد داد. نوع نهال در هر کمپین نیز توسط کارشناسان محیط زیست منطقه کاشت انتخاب می شود که مناسب رشد در آن منطقه باشد.

ما تلاشمان این است تا با بهره گیری از افراد متخصص در امور کاشت درختان و تجربیات کشاورزی و محیط زیستی و همچنین با نگاه به طرح های موفق درختکاری در سراسر جهان، بستری امن و راحت را برای جلب مشارکت هموطنان در سراسر کشور و جهان و همچنین سازمان ها و ارگان های خصوصی و دولتی برای درختکاری و آبادانی این خاک و جبران بخش کوچکی از آسیب های زیست محیطی ناشی از زندگی شهری و صنعتی را فراهم کنیم.

همچنین میتوانید بعد از مطالعه این مقاله به سایت فروشگاهی ما که همگام با محیط زیست هست و محصولات پایدار ارائه میکنیم دیدار کنید.

در این گزارش به بهانه هفته درختکاری، مهم‌ترین فواید درختان در اکولوژی را یادآوری کرده‌ایم.

1- تولید اکسیژن و کاهش آلاینده‌‌ها

تولید اکسیژن و کاهش آلاینده‌ها یکی از مؤثرترین ارزش‌ جنگل‌ها در زندگی انسان است. در مجموع 60 درصد از اکسیژن مصرفی جهان توسط پوشش گیاهی تولید می‌شود،  براساس برخی برآوردها هر هکتار جنگل قادر است ضمن جذب گاز کربنیک سالانه 2.5 تن اکسیژن (نیاز 10 نفر در سال) را آزاد کند.

کاهش آلودگی صوتی، جذب گرد و غبار، جذب برخی گازهای شیمیایی و از بین بردن بسیاری از باکتری‌ها، قارچ‌های تک‌سلولی و حشرات مضر از فواید دیگر درختان مناطق جنگلی محسوب می‌شود.

2- تعدیل آب و هوا

پوشش جنگلی باعث کاهش ماکزیمم و افزایش مینیمم دما، در مقایسه با مناطق عاری از درخت و سبب اعتدال در وضعیت آب و هوا می‌شود.

3- اکوتوریسم

امروزه درآمد کشورهای توسعه‌یافته از طریق گردشگری در مناطق جنگلی چندین برابر برداشت چوب از آن است. حفظ ذخایر ژنتیک گیاهی و جانوری و تنوع زیستی از کارکردهای دیگر جنگل‌هاست.

4- کنترل آب‌های سطحی و تغذیه سفره‌های آب زیر زمینی

برای نفوذ یک لیتر آب در اراضی جنگلی پهن‌برگ، هفت دقیقه و 40 ثانیه، در اراضی کشاورزی 46 دقیقه و 46 ثانیه و در محیط خارج از جنگل چهار ساعت و 26 دقیقه و 40 ثانیه وقت لازم است، به عبارتی در عرض یک ساعت در زمین جنگلی پهن برگ 8.4 لیتر، در زمین کشاورزی 1.29 لیتر و در محیط خارج از جنگل 0.22 لیتر آب وارد خاک می‌شود. این نتایج نشان‌دهنده اهمیت پوشش گیاهی به ‌ویژه جنگل‌ها در جلوگیری از بروز سیل همچنین جلوگیری از تبخیر و تغذیه بهتر سفره آب زیرزمینی است همچنین جنگل منشأ بسیاری از رودخانه‌ها و چشمه‌ها است.

5- توانایی ذخیره آب توسط درختان

سایه درختان روی برکه‌ها و چشمه‌ها از تبخیر شدن بی‌رویه آب جلوگیری می‌کند، جالب است بدانید که بیشتر درختان تازه کاشته شده تنها فقط به یک پانزدهم از یک گالون آب، در طول هفته نیاز دارد (هر گالون تقریبا برابر است با 4 و نیم لیتر). درختان توانایی این را نیز دارند که رطوبت جو را نیز افزایش دهند.

6- درختان هوا را تمیز می‌کنند

درختان قادرند بو‌ها و گاز‌های آلاینده (اکسید نیتروژن، آمونیاک، دی اکسید گوگرد و اوزون) را جذب کنند. آنها این ذرات مضرّ را به همراه هوا از طریق برگ‌های خود جذب کرده و علاوه بر اینکه اکسیژن تولید می‌کنند، این ذرات آلاینده را درون برگ‌ها و پوست تنه خود ذخیره می‌کنند.

شرکت رویش گستر فردا تحت نام گروه محیط زیستی ایران سبز (iranrecycler) فعالیت خود را از سال 99 در زمینه فعالیت های محیط زیستی آغاز کرده است و تا به الان ده ها کمپین مختلف محیط زیستی اعم از پاکسازی طبیعت، آزادسازی پرنده و درختکاری برگزار کرده است تا سهم کوچکی جبران خسارات وارد شده به محیط زیست داشته باشد. شما نیز می توانید در این مسیر همراه ما باشید و تا حدی به جهش کاهش گرمایش زمین ما را همراهی کنید. برای اطلاع از کمپین ها و فعالیت های گروه می توانید به صفحه کمپین ها مراجعه کنید یا برای هدیه نهال به صفحه کمپین درختکاری ایران سبز مراجعه فرمایید.

7- جذب گونه‌های مختلف حیوانات به شهر‌ها با استفاده از درختان

وجود گونه‌های متفاوت درختان می‌تواند موجب شود تا گونه‌های جانوری بسیار زیبا و نادری، شهرها را برای محل زندگی و سکونت انتخاب کنند، فقط کافی است که نوع درختی که در شهر‌ها کاشته می‌شود، مورد پسند جانوران، چه پرندگان و چه جوندگان باشد، به عنوان مثال، درخت بلوط توانایی بالایی برای جذب جوندگانی مانند سنجاب دارد.

8- درخت پناهگاه جانوران است

زندگی بیش 500 نوع حشره، پرنده، پستاندار، قارچ‌ها و گلسنگ‌ها به زندگی درختان وابسته است. اگر جاندارانی در محیط ریشه درختان زندگی می‌کنند را هم اضافه کنیم، باید بگوییم زندگی هزاران نوع جاندار و جانور ریز و درشت، به حیات هر درخت گره خورده است، درخت، خانه پرندگان و بعضی از حیوانات بی‌پناه نیز هست.

9-  درختان به بهبود کیفیت آب کمک می‌کنند

آلودگی آب یکی دیگر از خطرات مهم سلامت است که جمعیت جهان را تهدید می‌کند، اما درختان می‌توانند به کاهش این خطر کمک کنند، درختان قدرت بارش باران را کاهش داده و ریشه‌های آنها آب را تصفیه کرده و آبخوان را دوباره پُر می‌کند، افزون بر این، درختان به کاهش روان‌آب‌ها و کاهش خطر سیل کمک می‌کنند، این شرایط نیز آلودگی آب را کاهش می‌دهد.

10- فضاهای سبز احساس جمعی را بهبود می‌بخشند

داشتن احساس جمعی برای سلامت و بهزیستی انسان اهمیت دارد. درختان می‌توانند مردم را به روشی مثبت گرد هم جمع کند. مردم به پیاده‌روی در خیابان درختکاری شده تمایل بیشتری دارند که می‌تواند به مبارزه با احساس تنهایی کمک کند. همچنین، درختان آلودگی صوتی در جوامع را کاهش می‌دهند که می‌تواند به حفظ شرایط خوب در مناطق شلوغ کمک کند، افزون بر این، پژوهش‌ها نشان داده‌اند جوامعی با درختان بیشتر با نرخ‌های پایین‌تر جرم و جنایت مواجه هستند.

با فعالیت هایی مثل کاشت درخت و یا هدیه درخت به عزیزانتان در این فعالیت همکاری و مشارکت داشته باشید. با ما همراه باشید.

منبع:خبرگزاری تسنیم

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست