کیسه های خرید پارچه ای جایگزینی سازگار با محیط زیست، عملی و مقرون به صرفه برای انواع کیسه های پلاستیکی یکبار مصرف هستند. استفاده از کیسه های خرید پارچه ای قابل استفاده مجدد با کاهش آلودگی و صرفه جویی در انرژی به محیط زیست کمک می کند، به علاوه تغییر به کیسه های خرید قابل استفاده مجدد می تواند در درازمدت باعث صرفه جویی در هزینه ها شود. طیف گسترده ای از انواع کیسه های پارچه ای قابل استفاده مجدد در بازار موجود است.
بسیاری از کیسه های پارچه ای از مواد پایدار مانند جوت، کنف، پنبه یا بامبو ساخته می شوند و به عنوان ناجی محیط زیست و جایگزین سازگار با محیط زیست برای پلاستیک معرفی شده اند. بسیاری از مواد تشکیل دهنده کیسه های پارچه ای، مانند پنبه، حتی گازهای گلخانه ای را به اکسیژن قابل تنفس تبدیل می کنند، نه اینکه کربنی مانند گازهای مشتق شده از نفت منتشر کنند. اما حتی آن دسته از کیسه های قابل استفاده مجدد که از مشتقات پلاستیکی ساخته شده اند، نسبت به کیسه های خرید پلاستیکی معمولی برای محیط زیست بهتر هستند؛ جنس این کیسه ها پلی پروپیلن می باشد که اغلب از بطریهای پلاستیکی بازیافتی ساخته می شوند.
وقتی مردم از کیسه های خرید قابل استفاده مجدد استفاده می کنند، دیگر نیازی به کیسه های پلاستیکی یکبار مصرف ندارند، این نیاز کاهش یافته برابر است با تولید کمتر و در نتیجه منجر به اصلاح اشتباهاتی که کیسه های پلاستیکی یکبار مصرف ایجاد می کنند می شود.
استفاده از کیسه های پارچه ای چگونه به محیط زیست کمک می کند؟
در ادامه به 5 دلیل توضیح می دهیم که کیسه های پارچه ای چگونه به محیط زیست کمک می کنند:
1- برای تولید کیسه های پارچه ای از منابع تجدید پذیر استفاده می شود.
کیسه های پلاستیکی از نفت ساخته می شوند که یک سوخت فسیلی و یک منبع تجدید ناپذیر است، این فرآیند همچنین گازهای گلخانه ای منتشر می کند. اما برای تولید کیسه های پارچه ای از منابع تجدیدپذیری مانند پنبه یا جوت استفاده می شود که که گیاهانی قابل پرورش مجدد با سرعت رشد بالا هستند، بنابراین می توان گیاهان را برداشت و محصولات جدید را به صورت متوالی کاشت. با استفاده از کیسه پارچه ای و به حداقل رساندن نیازی که تولید کیسه پلاستیکی را کاهش می دهد، منابع تجدید ناپذیر بیشتری برای استفاده برای مقاصد دیگر وجود دارد.
2- کیسه های پارچه ای درختان را نجات می دهند.
با اینکه کیسه های کاغذی به نوعی کیسه قابل استفاده مجدد در نظر گرفته می شود اما به دلیل ضخامت کم معمولا پس از چندبار استفاده پاره می شوند. همچنین با اینکه کاغذ یک محصول قابل بازیافت است اما معمولا به صورت مخلوط با سایر زباله ها دور ریخته می شود و سرنوشت مشابهی با کیسه های پلاستیکی یکبار مصرف دارند. با استفاده از کیسه های پارچه ای که منجر به حذف کیسه های کاغذی می شود، منابع کمتری هدر می رود و درختان بیشتری به زندگی ادامه می دهند. در مقایسه بگ پارچه ای و کاغذی نیز می توان گفت که قابلیت شستشو و مقاومت بالای کیسه های پارچه ای امکان استفاده از آنها را حتی بیش از 500 بار مهیا می کند و همین امر سسب برتری آن نسبت به کیسه های کاغذی می شود.
3- کیسه های پارچه ای منجر به زباله کمتر می شوند.
کیسه های پلاستیکی معمولاً به عنوان زباله به صورت بی احتیاط توسط خریداران به سادگی دور انداخته می شوند. همچنین به دلیل ساختار سبک وزن آن، وزش باد می تواند کیسه ها را از سطل زباله، سطل بازیافت یا محل دفن زباله برداشته و با خود حمل کند. هنگامی که این کیسه ها در درجنگل ها یا در اقیانوسها و دریاها قرار می گیرند، خطری برای حیوانات هستند که می توانند در کیسه ها گیر کنند یا به اشتباه کیسه ها را بخورند. زباله های کیسه های پلاستیکی نیز مقصر سیل می باشند، زیرا فاضلاب های مهم برای زهکشی مناسب را مسدود می کنند. استفاده از بگ های پارچه ای تمام این خطرات و میزان زباله های تولیدی را کاهش داده و هر یک بگ پارچه ای می تواند جایگزین تعداد بسیار زیادی از پلاستیکهای مصرفی هر فرد می شود.
4- بگ پارچه ای باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه ای می شود.
کیسه های پارچه ای ساخته شده از منابع تجدیدپذیر به جلوگیری از تجمع گازهای گلخانه ای کمک می کند. هنگامی که یک کیسه پارچه ای از موادی مانند جوت، پنبه یا بامبو ساخته می شود، محیط از مزایای آن بهره می برد. بامبو را می توان بدون کشتن گیاه برداشت کرد و گیاه بامبو می تواند به رشد خود ادامه دهد و گازهای گلخانه ای را بدون وقفه به اکسیژن قابل تنفس تبدیل کند. سوزاندن پلاستیک و سایر زباله ها مواد خطرناکی مانند فلزات سنگین، آلاینده های آلی پایدار (POP) و سایر مواد شیمیایی سمی را در هوا آزاد می کند و در پسماندهای خاکستر باقی می ماند، بنابراین با کاهش استفاده از کیسه های پلاستیکی می توان گازهای گلخانه ای را نیز کاهش داد.
کیسه های پارچه ای جایگزین کیسه های پلاستیکی
5- کیسه های پارچه ای جریان زباله را به حداقل می رساند.
هنگامی که یک کیسه قابل استفاده مجدد از مواد قابل بازیافت ساخته می شود، مانند RPET که از بطری های پلاستیکی ساخته شده است، یا حتی کیسه های پارچه ای پنبه ای، زمانی که کیسه فرسوده شود می توان آن را بازیافت کرد. وقتی مواد بازیافت می شوند، شکسته شده و دوباره به چیز مفیدی تبدیل خواهند شد و مهمتر از آن، از محل های دفن زباله که سرریز هستند، دور نگه داشته می شوند.
استفاده از کیسه پارچه ای بجای کیسه پلاستیکی
گروه محیط زیستی ایران سبز محصول کیسه پارچه ای متقال رو در این راستا و برای جایگزینی کیسه های پلاستیکی انتخاب کرد
کیسه پارچه ای با چاپ
کیسه پارچه ای در انواع مختلف با چاپ های مختلف در دسترس هست که خیلی مهم هست که از چه چاپی استفاده میشود هم به دلیل طول عمر هم آسی زیست محیطی چاپ پس از شست و شو.
مزایای استفاده از کیسه های پارچه ای
استفاده مجدد بگ پارچه ای به عنوان یک جایگزین عالی و ارجح از نظر زیست محیطی برای سایر روش های مدیریت زباله است، زیرا آلودگی هوا، آب و زمین را کاهش می دهد، نیاز به منابع طبیعی جدید مانند چوب، نفت، الیاف و مواد دیگر را محدود می کند. کیسه های قابل استفاده مجدد نسبت به پلاستیک های یکبار مصرف سخت تر و انعطاف پذیرتر هستند، به این معنی که عمر طولانی تری دارند. این همچنین به این معنیست که تعداد کمتری دور ریخته می شوند، که پلاستیک هایی را که در دفن زباله یا اقیانوسها ختم می شود کاهش می دهد و همچنین آسیب های ناشی از آنها به جانوران دریایی یا حیوانات را کاهش می دهد. اگرچه بگ های پارچه ای از مواد سازگار با محیط زیست ساخته شده اند، اما لزوما همیشه سبزتر نیستند زیرا تأثیر آنها بر محیط زیست به نحوه استفاده از آنها بستگی دارد.
برای تولید بسیاری از کیسه های پارچه ای آن قدر مواد، آب و انرژی مصرف می شود که تاثیرات زیست محیطی مخربی خواهند داشت؛ اکثر کیسه های پارچه ای باید حداقل 50 بار استفاده شوند تا اینکه مزایای زیست محیطی آنها واقعاً خود را نشان دهد. کیسه های پارچه ای دارای مزایای زیر نسبت به کیسه های پلاستیکی هستند:
• کیسه های پارچه ای زیست تخریب پذیر هستند بنابراین محیط زیست را آلوده نمی کنند.
• کیسه های پارچه ای به دلیل مقاومت بالا قابلیت حمل وسایل بیشتری را دارند.
• می توان یک بگ پارچه ای را بارها و بارها مورد استفاده مجدد قرار داد.
• می توان سال ها از کیسه های پارچه ای استفاده کرد و در هزینه ها صرفه جویی کرد.
منبع:پاکنام