درخت پسته و مراحل کاشت

folder_openگل و گیاه, محیط زیست
commentبدون دیدگاه
شما می توانید هم اکنون به صفحه هدیه نهال  وبسایت مراجعه کنید و به تعداد موردنظرتان، به زمین نهال هدیه دهید. این نهال ها در کمپین بعدی گروه ما کاشته خواهد شد. زمان کمپین بعدی گروه، در بالای فرم هدیه نهال نوشته شده است. حداکتر تا 48 ساعت پس از ثبت سفارش، سند اولیه نهال که حاوی نام هدیه دهنده، هدیه گیرنده و پیام دلخواه شماست، خدمتتان در واتساپ یا ایمیل ارسال می شود. تا یک ماه پس از برگزاری کمپین نیز سند اصلی نهال که حاوی لوکیشن و عکس نهال های شماست، خدمتتان ارسال می شود. پلاکی که نام هدیه گیرنده نهال روی آن نوشته است، روی نهال شما نصب می شود.
همچنین میتوانید بعد از مطالعه این مقاله به سایت فروشگاهی ما که همگام با محیط زیست هست و محصولات پایدار ارائه میکنیم دیدار کنید.

در این مطلب قصد داریم بدانیم نهال گردو مرغوب چیست؟ و چگونه باید یک نهال گردو مرغوب را بکاریم. همچنین نکات مربوط به نحوه پرورش و نگهداری و رسیدگی از درختان گردو را بررسی نماییم.

درخت پسته

درخت پسته به راحتي مي توان در اغلب خاکها با بافت و جنس مختلف کاشت به طوري که در زمينهاي آهکي و شور هم طاقت و تحمل آن بهتر از ساير درختان ميوه بوده است، اما در اراضي زهدار و کم عمق، سخت و سنگي نتيجه خوبي نشان نمي دهد. بهترين خاک مورد پسند پسته، خاک هاي شني و رسي با زهکشي مطلوب و تهويه شده است که هر چه عمق آن بيشتر و يکنواختتر باشد رشد آن بهتر و توليد آن زيادتر خواهد بود. همچنین نیاز آبی درخت پسته بسیار پایین بوده با این وجود به معنای آن نیست که گیاه به طور کلی نیاز به آبیاری نخواهد داشت.بدون شک یکی از ارقام میوه پرسود برای پرورش و احداث باغ، نهال پسته است. نهال پسته به علت میوه‌های پرطرفدار و گران قیمتی که دارد؛ میتواند بهترین انتخاب برای هر باغداری به حساب بیاید. البته پیش از خرید نهال پسته و کاشت آن در باغ، باید به سازگاری پذیری درخت با شرایط آب وهوایی و اقلیمی و همچنین ارتفاع از سطح دریای باغمان توجه داشته باشیم. در این مطلب قصد داریم تا مهمترین نکاتی که شما باید درباره نهال پسته و کاشت نهال پسته بدانید را بررسی نماییم. پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

 آشنایی با نحوه و زمان کاشت نهال پسته | وب

انواع روش کاشت پسته

کاشت پسته و پرورش باغ پسته یکی از بهترین انتخاب‌ها برای زمین‌هایی است که دارای شرایط اقلیمی و آب وهوایی مطلوب هستند.

به طور کلی در کشور ایران نهال پسته به 2 روش کشت میشود:

  • کشت بذر پسته در زمین اصلی
  • تهیه نهال پسته و کاشت در زمین اصلی: شما میتوانید نهال پسته را در خزانه؛ گلدان و یا در زمین اصلی بکارید.

هریک از این روش‌ها مزایا و معایب خاصی دارند. شما باید با توجه به نوع نیاز و مدت زمان مدنظرتان یکی از این دو روش را انتخاب نموده و باغ پسته خود را احداث کنید. از مزایای خرید نهال پسته به جای کاشت بذر:

  1. صرفه جویی در زمان حداقل 2 سال
  2. تهیه نهال تضمین شده و سالم عاری از آفات و بیماری‌ها از نهالستان معتبر
  3. برخورداری از پشتیبانی دائمی نهالستان
  4. انجام عملیات پیوند و ضدعفونی و هرس توسط نهالستان
  5. احتمال عدم گیرایی نهال نسبت به بذر کمتر است.

کاشت نهال پسته

پس از خرید نهال پسته نوبت به کاشت آن در باغ میرسد. شما باید ابتدا با تراکتور خاک را شخم عمیق (تا 2 متر) بزنید. تا تمامی لایه‌های سخت و سنگین خاک بشکند و با هم مخلوط شود. با توجه به نقشه زمین و فواصل کاشت درختان و طرح توجیهی باید چاله‌های کاشت نهال را در فواصل مناسب در خاک ایجاد کنید. پس از قرار دهی نهال در خاک آن را با مخلوطی از کود دامی پوسیده و خاک مرغوب پر نمایید. و روی آن با پا فشار دهید تا اکسیژن خاک خارج شود.

نهال پسته به صورت نر و ماده وجود دارد. به ازای هر 15 درخت ماده؛ 1 درخت نر پسته بکارید.

کاشت نهال پسته در گلدان

برای کاشت پسته در گلدان در اوایل فصل بهار کیسه های پلاستیکی سیاه رنگ مناسبی تهیه کنید که قطر آنها بین 10 تا 15 سانتیمتر و ارتفاعی برابر 25 تا 30 سانتیمتر داشته باشند. درون کیسه ها را با کود زراعی + کود گاوی + ماسه پر نمایید. بذرهایی که از قبل خیسانده بودید را در عمق 2 تا 3 متری درون خاک قرار داده و روی آن را با خاک بپوشانید.

 آشنایی با نحوه و زمان کاشت نهال پسته | وب

کاشت بذر در زمین

بهترین زمان برای کاشت بذر در زمین اواخر اسفند و با اوایل فصل بهار است. ابتدا باید بذرها را بین 24 تا 48 ساعت در آب بخیسانید. سپس آن‌ها را از آب خارج کرده و آبکشی کنید. پس از آن باید با استفاده از سموم قارچ کش یا هیپوکلرید سدیم (مایع سفید کننده) بذرها را ضد عفونی کنید.

بذرها را در یک کیسه پارچه ای قرار داده و بین 4 تا 5 روز مرطوب نگه دارید. دمای هوا برای جوانه زنی بذر بین 20 تا 30 درجه سانتیگراد است. پس از جوانه زدن آنها باید با استفاده از قارچ کش بذرها را ضد عفونی نموده و سپس میتوانید آنها را بکارید.

در مرحله بعدی در زمین‌هایی که آب و خاک شیرین دارند؛ بذرها را پس از گاورو شدن زمین در باغ میکارند. اگر خاک باغ سنگین است باید داخل گودال را با استفاده از ماسه بپوشانید. این کار باعث افزایش اکسیژن رسانی به ریشه میشود. عمق تقریبی چاله کاشت باید 2 تا 5 برابر بزرگتر از قطر بزرگترین بذر باشد.

 آشنایی با نحوه و زمان کاشت نهال پسته | وب

فاصله کاشت نهال پسته

درختان پسته دارای تاج بزرگ و گسترده ای هستند. از طرفی ارتفاع درخت در مواردی به 10 متر نیز میرسد. از این رو برای پیشگیری از ایجاد اختلال در دریافت نور خورشید توسط شاخه و برگ‌ها؛ لازم است نهال پسته را در فواصل3 تا 4 متر در ردیف‌هایی با فاصله 6 تا 7 متر در خاک بکارید.

بهترین زمان کاشت

در مناطق گرمسیری نهال‌ها را در فصل پاییز و در مناطق سردسیری در اواخر فصل زمستان نهال پسته را در باغ و یا زمینتان بکارید.

عمق گودال

در خاکهای نامناسب باید گودالی به قطر نیم تا 1 متر و عمق 1 و نیم متر در خاک ایجاد نمایید. سپس در چاله خاک مرغوب و کمی اسید هیومیک بریزید.

در خاک‌های مرغوب باید چاله کاشت بین 40 تا 50 سانتیمتر قطر و بین 50 تا 60 سانتیمتر عمق داشته باشد. تا به ریشه نهال پسته در هنگام کاشت فشاری وارد نشود.

کوددهی

درختان پسته را 2 بار در سال کوددهی کنید. کود را باید در زیر خاک و در فاصله 25 تا 30 سانتیمتر از درخت چال کنید.

بهترین کود برای این درختان در فصل پاییز تا زمستان؛ کودهای حیوانی مثل کود گاوی و گوسفندی است. در دوره آبیاری درختان نیز بهتر است از کودهای شیمیایی ازت و فسفره استفاده کنید.

ضدعفونی

ضدعفونی یکی از مراحل مهم پیش از کاشت نهال و بذر پسته است. این کار از احتمال ابتلای درخت به بیماری‌ها و آفات میکاهد.

برای ضدعفونی نمودن بذر پسته پیش از کاشت، از سموم قارچ کش مثل کاربوکسین تیرام؛ بنومیل و… به نسبت 52/5 تا 3 در هزار استفاده نمایید. بعد از جوانه زدن بذرها نیز از قارچ کش PCNB یا بنومیل 4 در 1000 استفاده کنید.

نحوه کاشت

برای کاشت نهال پسته باید نهال نر و ماده را به نسبت 15 به 1 (15 درخت ماده؛ 1 درخت نر) خریداری نمایید. سپس با توجه به فاصله کاشت در فصل مناسب نهال ها را در خاک قرار دهید. توجه کنید که محل کاشت باید به خوبی نور خورشید را دریافت نماید.

آبیاری

درخت پسته مقاومت بسیار عالی در برابر خشکی از خود نشان میدهد. در مناطقی با بارندگی مطلوب نیازی به آبیاری درختان پسته وجود ندارد. البته در فصول گرم سال که بارندگی کمتر و یا صفر است. لازم است درختان پسته را هر 2 هفته یکبار آبیاری کنید.

هرس

دو نوع هرس برای درختان پسته وجود دارد. هرس فرم و هرس جامی.

در هرس فرم شاخه‌های اضافه را اصلاح میکنیم. و در هرس جامی شکل کلی درخت را به صورت یک جام درخواهیم آورد. در هرس جامی پایین درخت نازک و بالای آن بزرگتر است.

مهمترین شاخص‌های استاندارد نهال پسته

نهال‌های پسته را حتما از یک نهالستان معتبر و دارای مجوزهای قانونی در کشور خریداری نمایید. نهال‌های پسته باید دارای شاخص‌های استاندارد زیر باشند:

  • نهال پسته استاندارد باید شناسنامه معتبر و گواهی سلامت بهداشت داشته باشد.
  • طول نهال پسته حداقل به 40 سانتیمتر برسد.
  • هرگونه بیماری؛ آفت؛ شکستگی و یا تغییر رنگ و شکل در نهال پسته را جدی بگیرید.
  • قسمت پایه و پیوند درخت باید کاملا عمود باشد.
  • در بخش پیوند نهال هیچگونه برامدگی و یا زخم خوردگی دیده نشود.
  • ریشه‌های نهال باید کاملا سالم و قوی باشند.

برای خرید نهال پسته استاندارد شما باغداران محترم میتوانید به مراکز معتبر فروش نهال پسته که دارای مجوز از موسسه ثبت و گواهی نهال و بذر و جهادکشاورزی هستند؛ مراجعه فرمایید.

نتیجه گیری

در این مطلب روش‌های شناخت یک نهال استاندارد پسته را با یکدیگر بررسی نمودیم. با انواع روش کاشت نهال پسته آشنا شده و سپس نهال پسته مورد نظر خود را در باغ کاشتیم.

ممنون از شما که مثل همیشه همراه ما بودید. امیدواریم مطالب فوق براتون مفید بوده‌ باشه.تا مقاله بعدی، خدانگهدار. شما میتوانید با  فعالیت هایی مثل کاشت درخت و یا هدیه درخت با نام عزیزانتان در کاشت درخت و درختکاری همکاری و مشارکت داشته باشید.

منبع:پالیزا

منابع: کتاب راهنمای کاشت پسته، سایت نهال پسته

Tags: , , , , , , , , , , ,

Related Posts

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/iranrecy/domains/iranrecycler.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/iranrecy/domains/iranrecycler.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427