همه چیز درباره ژل آلوئه ورا و فواید و ضررهای آن برای پوست

folder_openسلامت, محیط زیست
commentبدون دیدگاه

به وبلاگ گروه محیط زیستی ایران سبز خوش آمدید. یکی از موادی که در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است و در محصولات مختلف مرتبط با پوست از آن استفاده می شود، ژل آلوئه ورا یا ژل آلوورا است. در این مطلب میخواهیم با این ماده آشنا شویم و فواید و ضررهای آن برای پوست را بیان کنیم. همراه ما باشید…

ژل آلوئه‌ورا یکی از پرمصرف ترین محصولات طبیعی در زمینه مراقبت از پوست است. این ژل از برگ‌های آلوئه ورا استخراج می‌شود و حاوی ترکیباتی همچون آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها، اسیدهای آمینه و آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی است. نام دیگر آلوئه ورا، صبر زرد است. آلوئه ورا در آب و هوای گرم و خشک می‌روید و در کشور هند، آفریقا و دیگر مناطق کشت آن به شدت در حال گسترش است. آلوئه ورا یا ریشه ندارد یا ریشه آن بسیار کوتاه است، برگ‌های این گیاه بلند و ضخیم و گوشتی است و رنگ آن سبز است. ژل موجود در وسط برگ‌های آلوئه ورا را استخراج کرده و در دارو‌ها و کاربرد‌های درمانی از آن استفاده می‌کنند.

خرید انواع محصولات محیط زیستی و سبز از فروشگاه محیط زیستی ایران سبز

فواید ژل آلوئه ورا برای پوست

مهم‌ترین خواص و ویژگی‌هایی که به ژل آلوئه‌ورا نسبت می‌دهند، مرتبط با تاثیرات مفیدی است که روی سلامت و زیبایی پوست دارد. ژل خالص آلوئه‌ورا خواص ترمیم‌کنندگی روی پوست دارد. برای درمان بسیاری از مشکلات پوستی مفید است. به همین دلیل بیشتر از همه به‌عنوان ژل موضعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای به دست آوردن ژل خالص آلوئه‌ورا باید برگ آن را با چاقو برش بدهید. ژل برگ این گیاه از آن خارج می‌شود.

ژل آلوئه‌ورا در حالت کلی برای پوست شما، از هر نوعی که باشد، مفید است مگر اینکه متخصص پوست یا هر پزشک دیگری، استفاده از آن را به دلایلی برای شما منع کرده باشد. در بسیاری از محصولات بهداشتی و آرایشی که بدون نسخه از فروشگاه‌ها می‌خرید، از این ژل در ترکیب با مواد دیگری برای تسکین بسیاری از مشکلات پوستی استفاده می‌شود.

از جمله فواید ژل آلوورا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آرامش و تسکین پوست حساس
  • ضد‌التهاب و ضد‌قارچی بودن
  • ترکيبات منحصر به فرد اين ژل باعث تغذيه و تقويت پوست مي‌شود و به پوست كمك مي‌كند تا با شرايط تنش‌زا مثل آفتاب، آلرژي‌ها، رطوبت، آلودگي و غيره سازگار باشد.
  • رفع خشکی و ترک‌های پوست، بهبود جوانی پوست، محو كردن پیگمنتاسیون پوست و رفع چین و چروک
  • نوشیدن آب آلوئه ورا در کنار افزایش سلامت پوست موجب درمان زخم‌ها، بثورات، آکنه و پسوریازیس نیز می‌شود.

هدیه نهال با نام عزیزانتان و دریافت شناسنامه نهال حاوی لوکیشن و عکس نهال با شرکت در کمپین درختکاری ایران سبز

ضررهای ژل آلوئه ورا

آلوئه ورا در کنار تمام خواص و فواید بی نظیری که دارد، یکسری عوارض جانبی نیز خواهد داشت. خانم‌های باردار نباید از آلوئه ورا استفاده کنند  زیرا آلوئه ورا ممکن است موجب انقباض‌های رحمی شود به همین دلیل باعث سقط جنین می‌شود. در برخی موارد ژل آلوئه ورا ممکن است موجب بروز حساسیت و آلرژی شود. برای درمان زخم‌های عمیق نمی‌توان از ژل آلوئه ورا استفاده کرد، همچنین شیره آلوئه ورا می‌تواند موجب گرفتگی و یا اسهال شدید روده‌ای شود. استفاده از آلوئه ورا در کودکان زیر ۱۲ سال ممنوع است. آلوئه ورا می‌تواند موجب تشدید اولسرها، بواسیر، التهاب دیورتیکول، کولیت یا سندرم روده تحریک پذیر (IBS) گردد. استفاده طولانی مدت از آلوئه ورا می‌تواند منجر به کمبود پتاسیم شود.

از جمله ضررهای آلوئه ورا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اگر از ژل آلوئه ورا به طور نادرست استفاده شود (مانند استفاده برروی زخم‌های باز)، ممکن است باعث تحریک و التهاب شود.
  • برخی افراد ممکن است دچار آلرژی به آلوئه ورا شوند.
  • مشکلات گوارشی و کلیوی در صورت زیاده‌روی در مصرف خوراکی
  • نامناسب برای درمان مشکلات شدید پوستی

نحوه مصرف آلوئه ورا برای پوست

برای استفاده از ژل آلوئه ورا برای پوست، می توانید آن را به عنوان مرطوب کننده پوست استفاده کنید و یا به صورت ماسک صورت برای برقراری حالت پوست و کاهش آکنه های پوستی استفاده کنید. همچنین، می توانید آن را برای ترمیم موهای خشک و آسیب‌دیده استفاده کنید.

از آلوئه ورا برای پوست نرمال و طبیعی ترکیب زیر را تهیه کنید و با استفاده از آن پوستی نرم و صاف را تجربه کنید. یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا با یک قاشق غذاخوری آرد نخود، یک قاشق مرباخوری پودر پوست پرتقال و مقداری ماست مخلوط کرده و این ترکیب حاصل را به پوست صورت و گردن خود بمالید و اجازه دهید برای مدت زمان ۳۰ دقیقه بماند و سپس با آب صورت و گردن خود را شسته و با حوله‌ای تمیز به آرامی پوست خود را خشک کنید. توجه کنید از این ماسک برای دور چشم‌های خود استفاده نکنید.

برای پوست‌های چرب که مستعد زدن جوش هستند باید برگ گیاه آلوئه ورا را برای نرم شدن در آب جوشانده و پس از نرم شدن برگ‌ها آن‌ها را به خوبی بکوبید تا خمیری از آن حاصل شود. به این خمیر حاصل شده چند قطره عسل اضافه کنید و آن را روی پوست صورت مالیده و بعد از ۱۵ دقیقه صورت خود را با آب سرد بشویید. برای پوست‌های خشک و مقابله با خشکی پوست ژل آلوئه ورا را با روغن زیتون مخلوط کنید و به آن کمی کره shea نیز اضافه کرده و از این ترکیب را مخلوط کنید تا خمیر سفتی حاصل شود و آن را روی پوست صورت و گردن خود بمالید و اجازه دهید برای مدت زمان ۲۰ دقیقه روی پوست بماند و سپس آبکشی کنید.

اعطای حق آزادی به پرندگان و رهاسازی پرنده با نام و نیت عزیزانتان و دریافت سند آزادسازی سازی با شرکت در کمپین آزادسازی پرنده

عوارض جانبی استفاده از ژل آلوئه‌ورا

استفاده از آلوئه‌ورا برای اهداف موضعی مانند درمان بیماری‌های پوستی بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود. البته برای درمان بیماری‌های پوستی خود حتما باید به پزشک مراجعه کنید و خوددرمانی نکنید. مطالعات نشان می‌دهد که آلوئه‌ورا نباید برای درمان زخم‌های پس از جراحی استفاده شود زیرا می‌تواند توانایی طبیعی ترمیم پوست را کاهش دهد. همچنین برای درمان سوختگی‌های بسیار شدید توصیه نمی‌شود.

سایر عوارض جانبی ژل آلوئه‌ورا شامل خارش یا احساس سوزش در زمانی است که جذب پوست می‌شود. همچنین اگر پوست شما به ژل حساس باشد ممکن است باعث ایجاد بثورات پوستی شود.

استفاده از ژل آلوئه‌ورا روی پوستی که دارای عفونت، بثورات یا زخم ناشی از عفونت است، می‌تواند آن را بدتر کند، زیرا روند بهبودی را مختل می‌کند. این شرایط به این دلیل اتفاق می‌افتد که خواص ضد میکروبی ژل، لایه‌ای روی زخم ایجاد می‌کند و روند بهبود را کند می‌کند.

اگر قصد دارید به طور منظم و مکرر از ژل آلوئه‌ورا استفاده کنید، بهتر است نظر پزشک را دریافت کنید زیرا طبق گزارشات، شواهد مستند کافی برای اثبات اینکه کاملاً ایمن و برای پوست مفید است وجود ندارد.

ژل آلوئه‌ورا نباید روی پوست آلوده استفاده شود. لایه‌ی محافظی که ژل روی پوست ایجاد می‌کند می‌تواند عفونت را بدتر کند زیرا روند بهبودی طبیعی پوست را مختل می‌کند.

مصرف خوراکی عصاره‌ی برگ آلوئه‌ورا در صورت مصرف در دوزهای زیاد، خطرناک در نظر گرفته می‌شود زیرا ممکن است عوارض جانبی مانند مشکلات گوارشی یا درد معده ایجاد کند.

لاتکس آلوئه‌ورا یا همان عصاره‌ی برگ آلوئه‌ورا، زمانی که برای مدت طولانی مصرف شود، ممکن است باعث مشکلات کلیوی، کاهش وزن، مشکلات قلبی، اسهال و کاهش سطح پتاسیم شود. حتی مصرف روزانه‌ی یک گرم لاتکس آلوئه‌ورا برای مدت طولانی می‌تواند منجر به سرطان یا مرگ ناشی از مواد شیمیایی موجود در آن شود.

منابع: تیم تولید محتوای وبلاگ ایران سبز ، دیجی کالا مگ ، ghafaridiet

Tags: , , , , , , , , , , ,

Related Posts

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست